Arkiv: Restips

Här samlar vi små enkla tips till dig som ska ut och resa. Det kan vara allt från tips på saker du inte ska glömma när du packar till smarta reseprylar, med mera. Har du enkelt tips inför resan? Dela gärna med dig av det till oss på Hotellbokningen! Vi tar tacksamt emot alla tips!

Att välja hotell

Om du ska resa till en stad där du inte har varit tidigare så kan det ibland vara svårt att välja vilket hotell du ska boka rum på. Här kommer några faktorer som kan vara bra att väga in i ditt val.

Läget

Läget är i vissa fall väldigt viktigt. Om du till exempel ska på en konferens eller liknande så är det väldigt skönt och bekvämt att bo nära konferensanläggningen. Avstånd från ditt hotell till olika platser runt om i den aktuella staden kollar du enkelt med vägbeskrivningsfunktionen i Google maps, ett verktyg som är helt gratis.

Ofta kan arrangören av ett event tipsa dig om ett bra hotell som ligger i närheten. Var lite vaksam här dock. Om de ber dig ange någon speciell bokningskod eller tala om att du ska delta på den aktuella konferensen kan det mycket väl vara så att de tipsar dig om det hotell som ger konferensarrangören den bästa kickbacken och nödvändigtvis inte det alternativet som är bäst för just dig.

Priset

Lite beroende på hur du reser och vem som ska stå för notan så är priset ändå en faktor att ta hänsyn till.
Det kan ibland vara väl värt några hundralappar extra för att få en lite bättre hotellupplevelse så använd inte priset som ditt enda urvalskriterie. Priset säger oftast något om standarden på hotellet, så undvik gärna de allra billigaste om du har möjlighet.

Maten

Det kan vara ganska stor skillnad på hur en frukostbuffé ser ut. Det vet alla som är vana att ligga på hotell. Är du en person som gillar att sitta länge och njuta av en god frukost så ska du absolut kolla upp vad som erbjuds på morgonen. Detsamma gäller givetvis de andra målen under dagen. Många hotell har egen restaurang, medan du hos andra är hänvisad ut på stan om du vill äta något gott framåt kvällen.

Faciliteter

Dagens hotell är ofta något mer än bara en plats man sover på. Många erbjuder mer eller mindre luxuösa spaanläggningar, bastu, bubbelpool och gym. Vill du ta en runda på löpbandet innan du kastar dig in i dagens möten så är det givetvis något du ska kolla upp på förhand.

Vilka faktorer är viktigast för dig när du väljer hotell? Ja det måste du dessvärre fundera ut själv, men vi hoppas att ovanstående tips kan vara till viss vägledning.

Res på udda tider!

Många resenärer är väldigt bundna till vissa tider på året då de har möjlighet att genomföra sina resor. Det handlar givetvis om de där fyra semesterveckorna på sommaren, kanske jul- och nyårshelgen och möjligen några tillfällen till. Om du har möjlighet kan det vara en väldigt god idé att försöka resa andra tider på året.… Läs hela artikeln

Resa med barn

Om du reser med barn i sällskapet är det några saker som kan vara bra att tänka på. Här listar vi några av dem. Se till så det finns möjlighet att få en barnsäng på hotellet. Det kan också vara bra att kolla om det finns skötbord och liknande om du har ett väldigt litet… Läs hela artikeln

Inför resan

Planering är A och O för en lyckad resa. Det spelar egentligen ingen roll om du bara ska vara borta över natten eller om du planerar en längre tur. Ofta är det också ganska roligt att sitta hemma framför datorn och i förväg kolla upp vilka sevärdheter, museum eller evenemang man vill besöka. Reser ni… Läs hela artikeln

När behöver du pass?

Om du ska resa till ett land som inte ingår i det så kallade Shengensamarbetet måste du ha ett pass. Ett pass är idag ganska enkelt att få och du skaffar det hos Polisen. Där kan du också skaffa ett nationellt ID-kort som gör att du kan resa fritt inom Schengenområdet. Hur skaffar man ett… Läs hela artikeln

Kolla försäkringen!

Inför varje resa kan det vara bra att kolla igenom ditt försäkringsskydd. Visst skydd kan ingå i din vanliga hemförsäkring, men vill du ha ett mer omfattande skydd finns det speciella reseförsäkringar som kan vara värda att kolla upp. Framför allt om du ska göra en längre resa. Här är några saker kan vara bra… Läs hela artikeln