Lalandia, perfekt för familjesemester!

Lalandia i Danmark är ett mycket populärt resmål för svenska barnfamiljer. Det är mycket smidigt att ta sig dit, antingen via Öresundsbron eller med färjan Helsingborg-Helsingör. Om du väljer bron har du ca 17 mil att köra i Danmark, ner till Rødby som ligger längst söderut på ön Loland. Lalandia är ett semestercenter som förutom badland (som är det mest kända) även innehåller lekland, restauranger, affärer, bowlinghall, biosalonger och mycket, mycket annat.

En av de stora fördelarna med Lalandia är att det är helt väderoberoende. Den allra största delen av anläggningen är inomhus vilket gör att man inte behöver bli sittande i sin stuga när det är regnar eller är dåligt väder. Vattenlandet är under tak, men vid fint väder är det bara att simma ut genom ett hål i väggen så kan man njuta av solen i en solstol eller i bassängerna och bubbelpoolen som finns utomhus. Är vädret fint så finns det även gott om utomhusaktiviteter.

Tornadon, det häftigaste åkattraktionen på Lalandia!

Förutom badlandet finns här massor av aktiviteter för den som vill hitta på något. På området finns sporthall, tennisbanor, minigolf, isbana och skidbacke(!). Överskottsvärmen från isbanan används till att värma upp vattnet i badlandet – klimatsmart och miljövänligt.

Som vanligt när det gäller den här typen av anläggningar så finns det viss risk för köer under högsäsongen i juli då de allra flesta har semester. Har man möjlighet att ta en tidigt semestervecka och åka hit minskar så klart risken för köer. Ett annat tips för den som inte gillar när det är för mycket folk är att hitta på något annat på förmiddagen och sedan gå till badlandet efter kl. 13, då det brukar bli betydligt lugnare.

Boende på Lalandia

I anslutning till anläggningen finns det stugor att hyra. Det finns i flera olika varianter och prisklasser. Stugorna är mycket fräscha och är utrustade med allt du behöver för effektiv självhushållning – spis, mikro, diskmaskin, kaffekokare och kylskåp. På anläggningen finns även ett snabbköp där du kan handa färskt bröd varje morgon och hitta allt annat som du är van att finna i en livsmedelsaffär hemma i Sverige. Den enda skillnaden är att även alkoholhaltiga drycker ingår i sortimentet.

I priset för stugorna ingår inte elkostnaden, det är alltså ”kallhyra”. Den kostnaden är dock inte så blodig utan brukar kosta ca 10-15 kr per dygn. Du kan givetvis även bo på hotell inne i Rødby, men om du väljer en stuga kan du låta bilen stå under hela vistelsen. Allt finns nämligen inom promenadavstånd.

lalandia-stugor
Stugorna på Lalandia finns i flera olika varianter. Alla inom gångavstånd från semesteranläggningen.
Resmål: Lalandia, Rødby, Danmark
Kategori: Familjesemester
Boende: Hyrd stuga
Prisklass: 2 nätter för två vuxna och två barn, inklusive inträde till vatten- och lekland kostar lite knappt 4000 kronor.
Valuta: Danska kronor [Aktuell valutakurs]. De vanligaste kreditkorten som Visa och Mastercard fungerar utmärkt att använda.