Res på udda tider!

Många resenärer är väldigt bundna till vissa tider på året då de har möjlighet att genomföra sina resor. Det handlar givetvis om de där fyra semesterveckorna på sommaren, kanske jul- och nyårshelgen och möjligen några tillfällen till.

Om du har möjlighet kan det vara en väldigt god idé att försöka resa andra tider på året. Då kan du göra riktigt bra klipp och resa till bara en bråkdel av kostnaden jämfört med en motsvarande resa under högsäsong.

Det handlar naturligtvis om tillgång och efterfrågan. De perioder då många vill (och kan) resa så går priserna upp. Det är inget konstigt med det, men för dig som till exempel har flexibla arbetstider eller har möjlighet att ta ut en semestervecka lite när som helst på året, skapar det riktigt bra möjligheter.

Ett riktigt hett tips är att spara en semestervecka till lite senare på hösten och dra iväg till något soligt ställe. Hotellnätterna är betydligt billigare, du slipper den värsta trängseln, stressen och köerna och du kan koncentrera dig på att bara njuta av solen. Att resa sent på hösten är också ett bra sätt att förlänga sommaren och du slipper dessutom att resa bort under den tiden på året då vädret faktiskt är som bäst här hemma i Sverige.

Allra billigast kommer du förstås undan om du har möjlighet att boka en sista minuten-resa. Det förutsätter förstås en väldigt förstående arbetsgivare eller att dina arbetstider är extremt flexibla. De resorna slumpas i bland bort till rena vrakpriserna, men det är som sagt ganska få personer som har möjlighet att resa på det viset.

Tänk utanför boxen så ökar chansen till en härlig, solig och framförallt billig reseupplevelse. Lycka till!