Bordershopping i Tyskland

Puttgarden i Tyskland hade varit en liten obetydlig ort som ingen hade hört talas om – om det inte vore för färjan från Rödby och den omfattande gränshandeln som sker här. Hit kommer tusentals turister, kanske främst från Sverige, för att handla billig sprit, vin och öl. De allra flesta av oss känner till fenomenet och jag känner i ärlighetens namn inte många som inte har varit på en alkoholinhandlingsresa till Tyskland. Att handla i Bordershop är helt enkelt något som nästan alla har gjort.

Det behövs egentligen bara en snabb titt i prislistan så ser man direkt varför detta nöje har blivit så populärt. Priserna går inte på något sätt att jämföra med vad alkoholen kostar här i Sverige och den som ska inhandla stora mängder sparar otroligt mycket pengar på att köpa sitt vin eller öl i Tyskland. Man brukar räkna med att alkoholen i genomsnitt är tre gånger så dyr i Sverige. Det är alltså en lönsam historia att ta sig över gränsen och istället göra sina inköp där.

Testa en bordershop-resa! Du sparar garanterat pengar och får en trevlig dag i Tyskland.

Det kanske allra populäraste sättet att ta sig till en Bordershop är att haka på en bussresa. Det är väldigt smidigt och ofta också väldigt prisvärt. En annan vanlig variant är att ett kompisgäng fyller en bil och drar ner mot Tyskland. Både Puttgarden (som vi tidigare nämnt) och Sassnitz är populära resmål för bordershopresenärer, men även Rostock i viss mån. De som ska handla stora mängder tar ibland med sig en släpkärra som de använder för att få plats med all last. Tänk dock på att ange detta när du bokar din färjebiljett – det kostar nämligen lite mer att åka färja med släpvagn med sig, av naturliga skäl. Ta även en snabb titt i bilens registreringsbevis och kolla hur mycket du kan lasta utan att överskrida den tillåtna maxlasten.

En resa till Tyskland kan givetvis vara en riktig snabbvisit. In i landet – lasta – ut ur landet :). Men vi tycker faktiskt att du ska överväga att stanna en eller ett par nätter på kontinenten. Gör en liten minisemester av din bordershop-tripp; ett litet härligt avbrott i den grå vardagen!

Länktips:

http://bordershopping.se – en guide till gränshandel med många bra tips!