Kolla försäkringen!

Inför varje resa kan det vara bra att kolla igenom ditt försäkringsskydd. Visst skydd kan ingå i din vanliga hemförsäkring, men vill du ha ett mer omfattande skydd finns det speciella reseförsäkringar som kan vara värda att kolla upp. Framför allt om du ska göra en längre resa.

Här är några saker kan vara bra att ha i bakhuvudet när du kollar upp dina försäkringar inför resan.

Avbeställningsskydd

Avbeställningsskyddet gör att du kan boka av din resa utan att det kostar något om du till exempel skulle bli sjuk när det är dags för avresa. Om du bokar och betalar din resa med VISA så brukar avbeställningsskyddet ingå. Då behöver du alltså inte teckna något avbeställningsskydd hos researrangören.

Om du blir sjuk

Vad händer om du blir sjuk i ett annat land? Har du rätt att få vårt i landet du är i utan att du behöver betala massor av pengar i efterhand? Detta är väldigt viktigt att ha koll på. Du bör ha med dig ett försäkringsbevis – kontakta ditt försäkringsbolag inför resan!

Om bilen går sönder

Om du skulle råka ut för ett motorhaveri eller få något annat fel på bilen är det mycket viktigt att du har kollat upp på förhand vad som gäller och hur du ska bete dig. Också här är det viktigt att du pratar med ditt försäkringsbolag INNAN du reser. Då sparar du massor av besvär om olyckan skulle vara framme.

Om du blir utsatt för ett brott

Om du blir bestulen på din dyra systemkamera i Italien. Vad gör du då? Vi vill inte vara tjatiga, men samma sak gäller här. Om du i förväg har tagit reda på vad som gäller så slipper du lägga lika mycket av din värdefulla semestertid på att luska reda på vem du ska vända dig till.