Inför resan

Planering är A och O för en lyckad resa. Det spelar egentligen ingen roll om du bara ska vara borta över natten eller om du planerar en längre tur. Ofta är det också ganska roligt att sitta hemma framför datorn och i förväg kolla upp vilka sevärdheter, museum eller evenemang man vill besöka. Reser ni hela familjen kan det vara kul för barnen att få vara med och välja någon aktivitet. Om de får vara delaktiga så kommer de också ha roligare och se fram mer emot er gemensamma resa.

Det finns en del klassiska exempel på saker som man lätt glömmer…

  • Sköna skor. Ofta går man mycket när man är turist eller på besök i en ny stad. Då är det ingen bra idé att ha nya finskor eller högklackat. Nä fram med löpardojorna eller ett par väl ingångna sneakers.
  • Tandborsten. Denna lilla enkla detalj är väldigt lätt att glömma. Visserligen kan ofta skaffa en ny på hotellet, men tänker man på att stoppa ner den i väskan så slipper man krångla med den när man kommer fram.
  • Laddaren till mobilen. När du semestrar vill du ofta använda din telefon mycket. Du tar kort, checkar in på nya platser och det kan vara väldigt smidigt att kunna använda telefonen om man kommer ifrån varandra – vilket är lätt hänt i en ny stad.
  • Andra saker som kan vara bra att stoppa ner i väskan är plåster, huvudvärkstabletter och liknande. Ska du utanför EU får du naturligtvis inte heller glömma passet!