Almedalen!

Visby visade sig från sin allra vackraste sida under årets almedalsvecka. Dessutom bjöds det på ett alldeles fantastiskt program och dagarna var fyllda av intressanta föreläsningar, seminarier och spännande events. Hela makteliten fanns på plats och om du gillar kändisspotting, ja då är Almedalen the place to be!

Gotland är en väldigt speciell ö, med en väldigt speciell natur. Det lite karga landskapet och ”medeltida” känslan skapar en upplevelse som är lite svår att sätta fingret på. Jag älskar Gotland och återvänder dit så gott som varje sommar. Vill man uppleva Gotland ”på riktigt”, ja  då rekommenderar jag att man undviker just politikerveckan och stockholmsveckan. För då ligger fokus på helt andra saker än det genuint gotländska.

Hotell i Visby

I Visby finns det ett relativt stort utbud av hotell och andra typer av boenden. Konstigt vore det väl annars i en av Sveriges allra största och mest välkända semestermetropoler. Under almedalsveckan är det dock i princip omöjligt att få tag i ett ledigt rum om du inte är ute i extremt god tid eller sitter på väldigt bra personliga kontakter. Vill du hitta ett boende under just Almedalen så får du också räkna med att punga upp lite extra pengar.

I Visby arrangeras varje år även den så kallade medeltidsveckan. Då bör du åka dit om du är intresserad av hur livet var i Sverige på medeltiden. Gotland var då en betydande och viktig plats och inte bara ett turistställe som det är idag. Under medeltidsveckan förflyttas vi 1000 år tillbaka i tiden och man får faktiskt en ganska bra inblick i det medeltida Visby.

Visby och Gotland är också en fantastisk plats om man bara är ute efter sol och bad. Det är en av Sveriges mest solsäkra platser och brukar tillsammans med Öland toppa listan över orter med flest antal soltimmar under sommaren. Hela Gotland lever upp under sommaren och du som åker dit någon annan årstid kommer knappt att tro att du har kommit till samma plats!